Jambon à la Chablisienne

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2014 | 5054 vizualizari

 

Am găsit această rețetă în emisiunea lui Antony Bourdain, "No reservations" și mi-a placut foarte mult cum sună. Așa că am încercat-o, iar acesta este rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 6 felii subțiri de Jambon
  • 1 eșalotă
  • 200 ml Chablis
  • 1 foie de dafin
  • 125 ml smântână
  • 1 linguriță de făină
  • 1 1/2 linguri pastă de roșii
  • sare/ piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon à la Chablisienne:

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei sau unt și se călește eșalota până devine translucidă. 

Se adaugă vinul și se lasă câteva minute la foc mediu, până se evaporă alcoolul. 

Se adaugă pasta de rosii, dafinul, smântâna și făina și se lasă puțin să se îngroașe. Se adaugă sare și piper. 

La final, se adaugă feliile rulate de Jambon și se lasă la foc mic, acoperite de sos, 5 minute. 

Se servește cald cu mult sos. 

TIPS-URI

1

Pentru că rezultă destul de mult sos este recomandat să alegeți la garnitură orez, paste sau cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon à la Chablisienne" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

MIUTA 1

28.03.2014, 12:36

laura_n 1

28.03.2014, 17:16

bestial sos ce ar merge, deja salivez! norocos mare Norocosul )

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale delicioase