Islere cu gem

de deliciousflavours in Prajituri, 4 Oct 2011 | 8219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • ½ pliculet de praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu gem:

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine ca o spuma si isi deschide putin culoarea. Apoi adaugam treptat margarina moale. Acum e momentul sa lasam mixerul deoparte si incorporam faina amestecata cu praful de copt si framantam pana devine un aluat omogen.

Intindem aluatul, nici prea gros nici prea subtire, dupa care decupam in ce forme dorim, eu deocamdata n-am decat forme rotunde…Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit.

Cand sunt gata si racite le “lipim” cu gem, eu am folosit gem de caise amestecat cu gem de gutui, iar la final nu ne ramane decat sa le ornam.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se lasa peste noapte sa se inmoaie de la gem, iar ziua urmatoare pot fi devorate :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

deliciousflavours 1

11.10.2011, 23:03

Multumesc danakarin!

Valclaudia 1

28.12.2012, 07:47

super!

DIANA B 1

30.12.2013, 10:41

Fantastice ... le voi incerca in clipele urmatoare
LA MULTI ANI !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]