Inghetata de ciocolata

de adela1981 in Dulciuri, 6 Sep 2012 | 4535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua intregi
  • 100 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 80 gr zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie 45 %
  • 20 gr cacao
  • Pentru servit:
  • 50 gr ciocolata alba
  • sos ciocolata
  • 50 gr zmeura
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata:

Necesita ceva timp pana ce se raceste, asta fiindca nu am masina de inghetata, dar merita toata osteneala, sper sa va placa si voua.

Se bat ouale intregi cu zaharul si laptele pe baie de abur pana ce se ingroasa. Apoi adaugam cacao si ciocolata topita cu 50 ml frisca, se amesteca si se da la rece. Intre timp se bate restul de frisca. Se incorporeaza treptat in spuma de ciocolata si se da la congeletor pentru o ora. Dupa o ora se scoate si se amesteca din nou si iar se da la congelator pentru o ora.  Aceasta operatiune este pentru a evita formarea cristalelor de gheata si asa veti obtine o inghetata cremoasa si delicioasa.

Pentru servit, presarati deasupra ciocolata alba rasa, sos de ciocolata si zmeura proaspata, yum, yum deja salivez :)))), delicioasa!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata mexicana de ciocolata cu chili