Impletitura cu nutella si rahat

de pity19 in Dulciuri, 21 Mar 2014 | 4003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina ,
  • 150 gr unt ,
  • 2 lg zahar ,
  • 1 plic zahar vanilat ,
  • esenta de rom ,
  • 15 gr drojdie ,
  • un praf de sare ,
  • rahat ,
  • nutella ,
  • galbenus ,
  • 2 lg lapte .
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu nutella si rahat:

Adaugam faina intr-un castron, punem untul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, drojdia dizolvata in 2 lg apa, praful de sare si amestecam pana devine un aluat nici prea tare dar nici prea moale. Lasam la odihnit aprox 45 minute la loc cald. Dupa ce a dospit, se da pe masa de lucru, se presara putina faina, intindem cu sucitorul foaie subtire, taiem 3 bucati egale ca pentru saratele, doar ca mai lungi si late

Umplem fiecare foaie cu nutella si rahat (eu am umplut o foaie cu nutella, una cu rahat si una cu nutella si rahat). Rotim fiecare foaie pentru a nu iesi umplutura, unim cele 3 foi rotite, facem un nod la inceputul fiecarei foi, le impreunam, impletim in 3 strans, ungem cu galbenus amestecat cu lapte.

Luam o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si faina. Dam la cuptorul preincalzit cca 30 de minute. Scoatem impletitura din cuptor, presaram cu zahar pudra, taiem impletitura uniform si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu nutella si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi umplute cu gem