Iepure cacciatore

de katty in Iepure, 21 Dec 2016 | 6648 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 1 ceapa
  • 700 gr ciuperci proaspete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 2-3 foi de dafin
  • 400 ml vin rosu
  • piper boabe
  • cimbru uscat
  • 200 ml pasta de rosii
  • 150 gr masline
  • oregano uscat
  • rozmarin uscat
  • patrunjel verde pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cacciatore:

Transam iepurele spalat, in bucati potrivite. Asezam iepurele intr-un vas adanc si punem peste el foile de dafin, piperul, vinul si morcovul taiat rondele subtiri. Acoperim vasul si il dam la rece pana a doua zi. Scurgem bine bucatile de carne si le punem la rumenit in uleiul de masine incins. Scoatem carnea pe o farfurie si calim ceapa tocata fin, apoi adaugam rondelele de morcov. Aducem inapoi carnea de iepure si stingem cu vinul. Acoperim vasul cu un capac si il fierbem la foc mic sau il dam la cuptor, pana zeama scade mai mult de jumatate si carnea se inmoaie. Adaugam ciupercile spalate si scurse, pasta de rosii, maslinele, oregano, rozmarinul, sare si dam la cuptor pana sosul se ingroasa. Servim presarat cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cacciatore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]