Hering imbracat

de Catalina L in Salate, 7 Ian 2017 | 4524 vizualizari

 

Craciunul pentru crestinii ortodocsi de rit vechi este sarbatorit astazi 7 ianuarie. Calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu 13 zile fata de calendarul oficial.
Crăciunul pe 7 ianuarie este sărbătorit de Biserica Ortodoxă a Ierusalimului, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Ortodoxă Georgiană, Biserica Ortodoxă Ucraineană şi calendariştii vechi greci care continuă să se folosească de calendarul iulian pentru datele fixe.
Va prezint. cu aceasta ocazi, o mancare traditionala ruseasca.
Este o salată formată din straturi de hering, legume fierte (cartofi, morcov, sfeclă) oua tari şi maioneza.
Este un fel de mâncare tradițional pe masa de Craciun sau de Anul Nou atat în Rusia cat și în alte țări din fosta URSS
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/hering-imbracat.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de hering marinat
  • 1 sfeclă roșie (cruda sau fiarta)
  • 3 morcovi mici
  • 2 cartofi mari
  • 3 ouă fierte tari
  • 4 linguri maioneza
  • mărar proaspăt
  • sare și piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hering imbracat:

Fierbeti legumele cu tot cu coaja, in oale diferite. 

Curatati legumele si le taiati in cuburi mici.

Scurgeti heringul si amestecati o lingura de marinata in maioneza.

Pentru a realiza o prezentare frumoasa folositi un cerc de inox.

Se curata de coaja ouale fierte, se păstreaza un galbenus pentru decorul final. Restul oualor se taie marunt.

Începeți prezentarea cu un strat de sfecla, puneti sare, piper si ungeti cu un strat subtire de maioneza. Se pune un strat de morcovi, sare, se apasa bine cu dosul unei lingurite. Se adauga heringul taiat cubulete, cartofii,  se pune un strat subtire de maioneza si un strat de oua. 

Terminati cu un strat de sfecla. Treceti galbenusul printr-o sita fina.

Se decoreaza cu un strat subțire de maioneza, se presara un pic de galbenus, se pune un hering și mărar proaspăt. Dati la rece timp de 2 ore. 

Puteți prezenta intr-o forma mare familiala, sub forma de dom sau cupola cu ajutorul unui castron. Apasati bine straturile si dati un pic la rece pentru a demula fara probleme.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Hering imbracat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]