Hering cu smantana acra

de Catalina L in Peste, 24 Feb 2017 | 3576 vizualizari

 


Astazi 24 februarie este ziua nationala a Estoniei.
Dupa Briosa Kringle, va propun anul acesta o reteta cu hering.
Estonia este o tara baltica, alaturi de suratele ei, Letonia si Lituania. Cu 1.300.000 de locuitori si o suprafata de 45.000 de kilometri patrati, este cea mai mica dintre statele care inconjoara Marea Baltica.
In zona se intalnesc curentii oceanici cu vanturi reci de pe continent, dar temperatura medie in timpul anului este una comfortabila de 15 - 20 de grade Celsius. Nu exista munti, nici macar dealuri in schimb in Estonia se gasesc paduri (ce acopera 40% din suprafata tarii) si lacuri (peste 1400).
Estonienii sunt inruditi cu finlandezii, iar limba lor are influente finlandeze si unguresti.
Acesata reteta se face de obicei cu smântână acră.
Daca nu aveti, este foarte usor de facut. Este suficient sa puneti un pic de suc de lamaie in smantana normala.

 

INGREDIENTE

  • 200 g file de hering afumat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura de mustar (sau 2 de maioneza)
  • 4 linguri bune de smântână acră
  • (smântână +1 lingura de suc de lamaie)
  • 2 oua tari
  • sare
  • piper
  • verdeata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hering cu smantana acra:

Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si asezati-le pe un plat de serviciu de preferinta lung.

Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering.

Amestecati smantana cu mustarul, sare si piper.

Depuneti-o peste hering si ceapa.

Decorati cu rondele de oua si verdeata verde.

Servti cu paine completa sau cu cartofi fierti naturi.

Pofta Buna !

 

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/hering-cu-smantana-acra.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hering cu smantana acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu ierburi uscate