Gulas Unguresc

de ReteteDePoveste in Vita, 17 Sep 2013 | 26636 vizualizari

 

Am inceput sa caut retete pe net, si am gasit o sumedenie de modalitati de a prepara acest gulas. Unii zic ca e supa, altii ca e tocana, altii ca e un fel de combinatie intre supa si tocana... si asa ca am ramas tare bulversata. Dar nu am renuntat si m-am gandit sa combin informatiile citite si sa creez propria mea reteta. Nu stiu cat de autentica este, si daca se mai poate numi gulas, dar la gust sema foarte mult cu ce am mancat la Oradea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 5 - 6 rosii potrivite
  • un borcan de 500 gr bulion facut in casa
  • jumatate cescuta de ulei
  • 3-4 morcovi medii
  • 2 ardei grasi
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita si jumatate de chimen
  • 2 foi de dafin (micute)
  • 1.25 l apa

Galuste:

  • 4-5 linguri de faina
  • 1 ou
  • 1-2 linguri de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas Unguresc:

Se spala carnea si se taie cubulete potrivite, dupa care se atunca in uleiul incis. Se lasa pe foc pana se rumeneste (trebuie sa fie facuta cam pe jumatate). Intre timp se spala bine legumele, si de toaca.

Ceapa si morcovul le-am tocat la robot, dar cred ca ar fi fost mai bine daca taiam ceapa solzisori, si morcovul patratele. Ardeiul si rosiile le-am taiat cubulete potrivite.

Dupa ce carnea este rumenita, se scoate si in uleiul ramas se pune ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga toate ingresntele, inclusiv carnea. Se pune apa si se lasa la fiert la foc mic si cu capacul pus.

Cand mancarea da in clocot, se pune usturoiul pisat, boiaua, foile de dafin si chimenul.

Se lasa sa fiarba cam o ora, dar intre timp se pregatesc galustele.

Se bate oul impreuna cu o lingura de apa. Se adauga faina treptat sa nu se formeze coloase. Rezultatul trebuie sa fie un aluat destul de vanjos. Daca aluatul este sfaramicios, se mai adauga o lingura se apa.

Cand carnea este aproape gata, se pun galustele. Se formeaza bilute cam cat o unghie si se arunca in oala. Galustele nu trebuie sa fie perfect rotunde. Se mai lasa pe foc inca 20-30 de minute, timp in care puteti pregati o mamaliguta.

A iesit o minunatie de mancare.

Sper sa nu primesc prea multe critici de la cunoscatori, dar sunt deschisa la orice comentariu, caci din greseli invata omul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas Unguresc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

Sidy 1

18.09.2013, 16:17

Draga mea ReteteDePoveste
daca e vorba de BB din burtica.....atunci musai acel gulyas se papa DOAR cu mamaliguta ! Sa fiti sanatosi amandoi !

ReteteDePoveste 1

18.09.2013, 17:22

Multumim frumos draga Sidy!te imbratisez cu drag

Ubulika 1

20.09.2013, 08:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc