Guguluf cu prune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 30 Aug 2014 | 5231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10-12 prune potrivite
  • 4 oua mici (de tara)
  • 4 cescute cu faina
  • 3 cescute cu zahar
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 cescuta cu lapte
  • un praf de sofran
  • o lingurita cu scortisoara
  • o lingurita cu praf de copt
  • zahar vanilat pentru pudrat
  • optional: coaja rasa de lamaie/portocala sau alte esente
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu prune:

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente).

Omogenizam totul si turnam in forma unsa cu putin ulei.

Adaugam prunele taiate in jumatati sau in cuburi mici.

Coacem la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

Dupa coacere, se raceste treptat si se pudreaza cu zahar vaniliat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice alte fructe preferate.

2

Laptele se poate inlocui cu apa plata.

3

Recomand ca esentele folosite sa fie cat mai naturale. Personal am renuntat de mult sa le mai utilizez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei 1

01.09.2014, 16:32

Multumesc!

Bya Ralu 1

01.09.2014, 23:26

ce gugu fain

Dya Daniela Andrei 1

01.09.2014, 23:53

Vai Bya, ce replica imi sta pe limba ) Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]