Guguluf cu pere si ciocolata

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Noi 2013 | 8995 vizualizari

 

Preluare de la Timea, foarte bun! >:D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 180g faina
  • 1 budinca de cicolata (praf, 50g)
  • 125ml lapte
  • 100ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Burbon
  • 3 pere coapte
  • 1lingura unt + 2 linguri faina pentru tapetat
  • GLAZURA
  • 100g ciocolata cu alune
  • 40g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu pere si ciocolata:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.

Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare.

Faina se amesteca cu praful de budinca si praful de copt si se incorporeaza in amestec cu o spatula usor de jos in sus.

Perele se curata de coaja si se taie felii.

Forma de guguluf se tapeteaza cu unt si se presara cu faina.

Se toarna 1/3 din aluat, se pune un rand de felii de pere, inca 1/3 din aluat, inca un rand de felii de pere si restul de aluat.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 brade pentru 40 minute.

Se face proba cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 10 minute si se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.

Ciocolata cu untul se topeste si se toarna peste guguluf lasand sa curga si pe margini.

Se lasa sa se intareasca ciocolata si se feliaza.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Este foarte usor de transportat, daca este nevoie, fara sa se strice forma sau glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]