Gogosi

de trifadalia in Prajituri, 26 Oct 2016 | 3040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina,
  • 120 gr de unt,
  • 40 gr de drojdie,
  • 1 lingurita de zahar pudra,
  • 1 lingurita rom,
  • 1 varf de lingurita de sare,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 5 galbenusuri de ou,
  • 350 gr de lapte.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la temperatura camerei), iar la urma faina. Se framanta bine aluatul pe masa 7-8 minute, apoi se lasa sa creasca 20 de minute la cald. Se intinde aluatul in foaie de 2 cm grosime si se taie rondele cu un pahar cu marginea subtire, trecut mereu prin faina sa nu se lipeasca aluatul de el. Se mai lasa rondelele taiate sa mai creasca inca 20 de minute, aluatul care se aduna dintre rondele, se intinde din nou si se taie la fel. Se pot umple si cu gem la fel cum am facut si eu.  Cand sunt crescute se coc in 1 litru de untdelemn. Cand sunt ridicate la suprafata untdelemnului inseamna ca sunt coapte si se scot intr-un castron.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]