Gogosele de ecler

de Valentin68 in Dulciuri, 31 Dec 2016 | 10161 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina unirea
  • 250 g faina
  • 1/2 l apa
  • un praf de sare
  • 5-6 oua ( in functie de marimea lor)
  • Crema
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri budinca Dr.Oetker vanilie Premium
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 700 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • Glazura
  • fondant cumparat gata facut ( se poate face si-n casa, dar e mai migalos)
Portii: 65
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele de ecler:

Mai intai, pregatim compozitia de ecler. Intr-o craticioara, punem apa, sarea si margarina si punem pe foc, amestecam continuu pana se topeste margarina si da in doua clocote, apoi adauga faina toata si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Lasam sa se raceasca suficient cat sa nu se ''coaca'' ouale. Cand s-a racit, incepem sa incorporam ouale, unul cate unul, daca ouale sunt mai mari merg doar 5, daca-s mai mici merg 6. Apoi, cu ajutorul unei ligurite formam gogosele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzitla 180 grade C, apoi se lasa mai mic focul si se coc la foc domol. Sunt gata cand se umfla si sunt rumene. Se lasa la racit. 

Crema: Intr-un castron, punem praful de budinca si-l diluam cu laptele. Separat, amestecam ouale cu zaharul si zaharul vanilat si punem pe baie de aburi, amestecam bine pana se topeste zaharul, apoi adaugam praful de budinca diluat si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca cca. 10 min, apoi adaugam untul si omogenizam. Lasam sa se raceasca bine si la final incorporam frisca batuta spuma.

Ne apucam sa le umplem, taiem pe jumatate si umplem cu crema apoi glazuram cu fondant sau ciocolata topita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de ecler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort festiv