ei sunt preferatii mei
INGREDIENTE
- 10 kg gogosari
- 3 conopide
- 4 l otet
- 2 l apa
- 4 cani zahar
- boabe de mustar
- foi de dafin
- piper boabe
- hrean
- 1 lingura sare la litru otet
MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu conopida in otet:
Intr-o oala am pus la fiert otetul, apa, zaharul, sare, foi dafin, boabe piper si mustar. Gogosarii curatati si conopida buchetele se trec prin lichidulfierbinte. se lasa cateva secunde, amestecand. Cand s-au racit, cat de cat, punem cate 1 sau 2 buchetele conopida in fiecare gogosar. I-am asezat in borcan, cum se vede in foto, am taiat fasii de hrean si i-am asezat printre gogosari si cateva feliute de morcov, iar cand borcanul se umple se toarna lichidul pana se umple borcanul. Am pus capacul, nu capsat, astfel incat sa pot verifica lichidul si unde a mai fost nevoie, am adaugat. dupa aprox 3 ore, am inchis bine capacele si le-am asezat in pivnita, asteptam sa fie consumate la iarna.
TIPS-URI
1
3 borcane de 5 kg








































