Ghiveci de toamna

de Valclaudia in Mancaruri de post, 10 Oct 2017 | 10182 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1 fir mic de praz
  • 2 vinete mici
  • 1 conopida mica
  • 1 dovlecel
  • 3-4 ardei grasi
  • 2-3 rosii de gradina
  • 4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de toamna:

Prazul se spala, se taie rondele si se pune in cratita in care am turnat cca. 4 linguri de ulei.

Vinetele se spala, se curata de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste praz.

Dovlecelul se spala, se curata de cotor si de coaja, il taiem de asemenea cubulete si il adaugam peste celelalte legume.

Pornim focul si sotam legumele 5 minute la foc mediu.

Ardeii se spala, se curata de cotoare si se taie bucatele, apoi adaugam ardeii in cratita peste legumele sotate.

Conopida se spala, se desprind usor buchetelele si se pun in cratita.

Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Rosiile se spala si se trec prin robot. Adaugam pulpa obtinuta peste mancarea din cratita, acoperim cratita si lasam sa se gateasca mancarea pana scade apa lasata de legume si se leaga sosul.

Inainte de servire, presaram patrunjel verde proaspat tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]