Ghebe in sos de vin alb cu busuioc

de Dya Daniela Andrei in Pui, 23 Oct 2013 | 6481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ghebe proaspete
  • un piept de pui potrivit
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 fire de ceapa verde
  • o legatura de marar
  • cateva fire de busuioc (uscat)
  • sare dupa gust si un praf de pudra de ardei iute
  • 2-3 linguri cu pasta de rosii/suc/bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe in sos de vin alb cu busuioc:

Taiem pieptul de pui in bucatele mici si il punem la prajit, pana se rumeneste usor. Adaugam ghebele (spalate bine si scurse inainte), condimentam dupa gust si le lasam cat sa se patrunda suficient. Adaugam apoi ceapa tocata marunt, usturoiul si ardeiul iute, turnam vinul alb si acoperim vasul pentru a lasa totul sa fiarba inabusit. Cand acesta din urma s-a evaporat, adaugam busuiocul si pasta de rosii si mai lasam 5-10 minute la foc mic. Le servim presarate cu marar proaspat tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe in sos de vin alb cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele la cuptor cu ghebe si sos de usturoi