Gem de portocale

de katty in Dulceata / Gem, 19 Ian 2020 | 2651 vizualizari

 

Pentru ca aveam pe stoc niste portocale  descojite si nu aveam chef sa le mananc m-am gandit sa le conserv cumva. si cum alfel decat intr-un gem delicios pe care sa il folosesc mai tarziu la alte preparate.
Bunatati pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • 700 ml zeama de portocala proaspat stoarsa
  • 700 gr zahar gelifiant
  • 1 baton scortisoara
  • coaja de la o portocala bio
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de portocale:

Punem toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic.

Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine un  gem frumos, curat.

Dupa 20 de minute putem sa facem proba cu picatura. (picatura scursa de pe lingura pe o farfurie nu trebuie sa se imprastie).

Fierbem  pana cand consideram ca este suficient de legata, tinand cont de faptul  ca se mai intareste dupa ce se raceste.

Dupa ce oprim focul il  punem in borcanele sterile pe care le invelim in prosoape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Marmelada din flori de tei