Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto

de Satisfyyourcravings in Fusilli, 4 Dec 2018 | 3398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 dovleac (500 grame)
  • 200 grame rosii cherry
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 2 lingurite cu varf pesto alla genovese
  • 50 grame Parmezan ras
  • 200 fusilli sau alte paste scurte
  • 2 linguri cu varf crema de branza sau creme fraiche
  • 75 grame rucola
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm.

Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare, piper si ulei. Se amesteca bine. Se coace pe raftul superior al cuptorului 30-35 de minute.

Rosiile se taie in jumatati si se amesteca cu usturoiul pisat, sare, piper, putin ulei de masline si otetul. Dupa ce dovleacul a fost in cuptor 10 minute, se intoarce si se impinge spre una din jumatatile tavii. Se cealalta jumatate se aseaza rosiile. Se mai coc inca 20-25 de minute. 

Ceapa se taie julienne si se soteaza in putin ulei, la foc mic, 8-10 minute pana se inmoaie. 

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa, pastrand o parte din apa in care au fiert, si se amesteca cu pesto, ceapa caramelizata si crema de branza. 

Se adauga rosiile si dovleacul copt, impreuna cu sucurile din tava si se amesteca cu grija. Se adauga sare si piper dupa gust, 3/4 din cantitatea de Parmezan ras si putin din apa in care au fiert pastele pentru a obtine un sos cremos. La final, se adauga rucola. Se amesteca usor si se servesc imediat cu restul de branza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]