Fursecuri" Ochisele"

de Maria68 in Prajituri, 1 Apr 2012 | 4334 vizualizari

 

Simplu de facut, indelung de savurat - sub acest indemn, intr-o dupa-masa, sub ploaia de rugaminti a fiicei mele ,de a le pregati ceva dulce, ne-am apucat de treaba! Trebuia sa-i intorc serviciul, eu primind in dar de la ea un buchet superb de branduse:)!
Si avand la indemana carticica"100 de retete dulci - Unirea", am gasit aceste fursecuri , care mi s-au parut simple de facut.

 

INGREDIENTE

  • 250g margarina Unirea original
  • 380g faina
  • 4 oua
  • 50g zahar pudra
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 200g nuca macinata
  • gem de prune sau de caise
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri" Ochisele":

Se face o coca bine framantata din: 250g margarina Unirea, 50g zahar pudra, 4 galbenusuri(2 crude si 2 fierte, date prin sita), 380g faina, esenta de rom.
Intindem o foaie ca de coltunasi si taiem cu forma dorita( noi am facut inimoare, floricele) . La jumatate din ele, scoatem din mijloc un capacel(eu am avut din fiecare model, atat forma mare cat si mica). Pe acestea din urma le trecem prin albusul batut spuma, apoi prin nuca macinata si amestecata cu zaharul tos.
Ulterior le punem in tavala copt pentru aproximativ 15 min. Le lasam pana se rumenescfoarte usor pe margini. 
Cand sunt gata, lipim cate doua cu gemul acrisor: o bucata de fursec intreaga si una cu mijlocul decupat. 
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" Ochisele"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]