Fursecuri in doua culori

de Geanina87 in Dulciuri, 14 Noi 2014 | 35885 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la bucataras Dakris >:D< .Diferenta e ca eu le-am glazurat cu ciocolata, asa cum era sugerat in introducere. Sunt fragede, se fac usor si-s... delicioase :)

 

INGREDIENTE

Aluat alb:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
Aluat maro:
  • 250 g faina
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
Glazura (optional):
  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri in doua culori:

Aluatul alb: Se mixeaza bine untul si zaharul,se adauga oul si esenta, dupa care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat nelipicios.

Aluatul maro: Se procedeaza la fel ca aluatul alb,doar ca faina va fi amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Din cele doua aluaturi intindem doua foi pecare le suprapunem, le rulam si cu ajutorul unei ate taiem felii de grosimea unui deget. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

Ingredientele pentru glazura se pun pe baie de aburi sau pe foc mic si se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se da deoparte. Fursecurile racite se scufunda pe jumatate in glazura si se dau la rece(cu partea glazurata in sus) pentru a se intari ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zahar pudra cu aroma de lamiie sau portocala