Fursecuri

de Miha in Prajituri, 9 Noi 2011 | 22881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g faina pentru prajituri
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Untul il topim partial, apoi il mixam pana se incheaga din nou si devine ca o crema. Adaugam zaharul si esenta de vanile si mixam pana zaharul se topeste si crema devine spumoasa. Punem si oul si mixam bine bine pana la incorporarea completa. Turnam apoi faina si amestecam cu o lingura.

Aluatul obtinut il punem intr-un posh si spritam gramajoare mici de aluat, la distanta unele de altele.

Dam la cuptor la foc mediu, pentru 10-15 minute, pana incep marginile sa se rumeneasca. Cel mai simplu este sa verificati "talpa" fursecului, daca s-a rumenit sunt gata. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Se servesc simpli sau ornati cu ciocolata topita. Noi am preferat varianta simpla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (120)

Miha 1

15.12.2012, 19:28

Maya, chiar nu e nimic special la reteta asta. E chiar o reteta simpla, nu e nimic complicat, nu-mi dau seama de ce nu-ti ies. Untul e unul obisnuit, faina e din cea pentru prajituri (nu-mi aduc aminte exact firma, posibil Boromir), cuptorul e incins inainte (asa se procedeaza de regula la prajituri) ... La ce temperatura le coci?

maya23 1

17.12.2012, 20:07

e cuptor de aragaz...si e bun..ca fac cozonacii la el..nu pot sa zic temp...dar il las la foc mediu 10 min-15 ...pana simt eu la mana ca e bine...nush ce sa iti zic...dar la fursecuri sunt praf)))nu vor si nu vor)

Ligia Bxl 1

25.07.2013, 00:19

ah ce bine arata miha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paleuri - fursecuri cu crema