Friptura din pulpa de ied

de Panacris in Oaie, 15 Apr 2021 | 5282 vizualizari

 

E prima oară când probăm carnea de ied, ieduță! Chiar e super bună, recunosc mai faină ca și carnea de miel, mai zveltă și fără un miros pregnant! 😉 O recomand cu drag! Noi am achiziționat-o de la prieteni noștri @https://www.facebook.com/tarancutadinromania pe care îi recomand cu încredere! 😉
 
O rețetă simplă dar tare gustoasă! 

 

INGREDIENTE

  • Pulpe de ied 4 bucăți,
  • Crenguțe de rozmarin 2 bucăți,
  • Foi de dafin cca. 4 bucăți,
  • Boabe de ienupăr cca. 1 linguriță.
  • Piper mozaic 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 500 ml,
  • Busuioc proaspăt cca. 2 crenguțe.
  • Usturoi cca. 5 căței.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din pulpa de ied:

Pulpele curățate de eventualii perișorii ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător.

Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied. Se acoperă și se lasă la odihnă de dimineața până seară sau chiar și două zile 😉

Pulpele marinate se scot din baiț, se pun la gătit într-o tavă termorezistentă și se lasă la gătit cca. 4 ore la 150 grade în cuptor, sau la CrockPot cca. 6 ore la programul High, cca. 100 grade.

Friptura se servește cu garnitura preferaă sau doar cu o simplă salată, caldă sau chiar rece.

 

 Spor și poftă bună! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta bihoreana