Friptura de porc in saramura de bere

de Sidy in Porc, 11 Dec 2010 | 10183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de carne de porc( se poate folosi si alt fel de carne)
  • 2 cepe rosii
  • 2 frunze de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • ceva nucsoara macinata
  • mustar
  • bere cam 0,5-1l
  • mirodenii dupa preferinta(seminte de chimen, coriandru maghiran, ienibahar-ce va place voua)
  • 4 lingurite coniac
  • 2 lingurite otet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc in saramura de bere:

Ceapa si usturoiul se curata.
Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea.
Se adauga frunzele de dafin,nucsoara(eventual mirodeniile dorite),otetul,coniacul si berea.
In aceasta saramura se pune bucata de carne care in prealabil s-a frecat bine cu piper si mustar.
Se acopera cu folie alimentara de nailon si se pune la frigider peste noapte.
A doua zi se scoate din saramura, se zvinta bine cu un servet de bucatarie si se freaca din nou cu ceva piper,eventual cu ceva din mirodenii si sare sau condimente de gratar care sa contina si sare.
Intr-o oala incapatoare se pune untura de porc sa se incinga bine si carnea se prajeste rapid pe toate partile.Se aseaza deasupra capacul oalei si se introduce in cuptorul preincins la 180°C pentru cam 2-2,1/2 ore.Din cind in cind se stropeste cu sosul din oala,sa nu se usuce..Cind este gata ,se portioneaza si se serveste dupa dorinta cu garnitura preferata.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in saramura de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (9)

LUK 1

11.12.2010, 23:46

cred ca a iesit f frageda si gustoasa! 5

MotanLaOale 1

13.12.2010, 09:24

buna bunutza

-Licurici- 1

15.12.2017, 21:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos de soia