Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun

de mihaelar63 in Porc, 20 Noi 2011 | 21947 vizualizari

 

Aceasta friptura nu lipseste niciodata din casa noastra in seara sfantului Craciun.
Daca nu miroase a carnati si nu primesti colindatori nici nu simti sarbatoarea .
Asa am invatat de la mama si bunica si asa fac si eu .
Paradoxal pe cat e de simplu de preparat , pe atat de gustoasa este !!!
Nu e interzis sa o prepari de cate ori ti-e pofta !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc[ eu am avut cotlet ]
  • 1 Kg carnat afumat de casa
  • 4-5 catei de usturoi
  •  100 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun:

 Carnatul se aseaza intreg in tava pe margini .

Carnea se spala si se feliaza in felii de mai grosute de 2-3 cm.Se punein tava .

Se adauga usturoiul taiat ,piper ,sare, ulei + apa sa acopere carnea si carnatul.

 Se da la cuptor pana carnea e patrunsa si carnatul rumenit , verificand din cand in cand sa nu se arda si adaugand putina apa daca e necesar.

Am servit cu cartofi taranesti dar merge bine si cu pireu de cartofi.

Nu uitati de muraturile preferate !!!

TIPS-URI

1

Voie buna   si daca nu aveti pofta incercati un paharut de palinca !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu vanata si conopida la cuptor