Frigarui de creveti

de SanatateAcasa in Fructe de mare, 24 Apr 2012 | 5732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 portii: 
  • 1 dovlecel mic, alb,
  • 16 creveti congelati ( usor fierti inainte),
  • 1/2 de lingurita de piper negru macinat,
  • 1/2 de lingurita de sare,
  • sucul de la o jumatate de lamaie verde,
  • 1 sau 2 lingurite cu coriandru proaspat tocat marunt,
  • 2 lingurite cu ulei de masline,
  • 1 lingurita de boia iute
  • 4 bete de frigarui.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti:

Intr-un bol, se amesteca sucul de la lime (se trece printr-o strecuratoare), sarea, piperul, boiaua, uleiul de masline si coriandrul. Cu sosul obtinut se stropesc crevetii si dovleceii (dovlecelul se spala si se taie rondele). Se lasa sa isi ia sos, se lasa asa 30 de minute, la loc racoros, la frigider. Si, inainte de a va apuca de reteta, daca luati creveti congelati, lasati-le timp sa se decongeleze, sau lasati-i intr-un vas cu apa rece, mai mult timp.

Dupa cele 30 de minute, dati drumul la gratar (puteti face frigaruile la disc), lasati-i timp sa se incinga, si pregatiti frigaruile. Puneti alternativ rondele de dovlecel, apoi crevetii etc. Pune cele 4 frigarui pe gratarul sau discul incins si intorceti-le din cand in cand. Nu trebuie sa stea mai mult de 2 minute pe o parte. Crevetii trebuie sa fie moi, iar dovleceii la fel. Puteti servi si o salata de cruditati, fara dressing din comert.

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]