Foietaj cu prune

de adasev12 in Dulciuri, 31 Oct 2012 | 8823 vizualizari

 

le-amfacutcam de multisor, deci nu mai am...sorry...dar mai pot face, cu dulceata de prune pt doritori.

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj
  • prune
  • scortisoara
  • zahar
  • stafide
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu prune:

Aluatul de foietaj se lasa la decongelat la temperatura camerei. Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom, cam 15 minute, sa se hidrateze.

Prunele se spala, li se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara si se lasa si ele asa 15 minute. 

Se desface aluatul cu grija si se taie  patrate, se ia o pruna si se umple cu stafide, se pune pe bucata de aluat apoi se pliaza. Se lipesc bine marginile folosind o furculita cu care presam marginea.

Se incinge  o cratita cu ulei si se  prajesc la foc iute. Se scot pe un servet absorbant...vor fi ceva mai uleioase...dar au un gust super bun!

Se pot da si la cuptor...varianta mai sanatoasa, dar cu asteptare mai lunga. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

31.10.2012, 12:20

Ada iau si eu doua

MIUTA 1

31.10.2012, 12:34

Si eu fac astazi ca prea ma tenteaza.
Super faine si bune

MonaMimi 1

31.10.2012, 14:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură răsturnată cu prune