Foietaj cu bacon si cascaval

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2011 | 5613 vizualizari

 

Pentru ca m-am inscris la provocarea gazduita de Ama, mi-a revenit spre frunzarit blogul Corinei intitulat Bucataria Corinei. Dupa ce m-am tot uitat in sus si in jos si in stanga si in dreapta prin intreaga bucatarie si am tot frunzarit retetarul ala de citeva ori am ales Foietaj cu branza si carne. Nu l-am facut eu chiar ca in reteta Corinei pentru ca nu aveam chiar toate alea prin casa si in plus ne trebuia ceva rapid, de luat pe drum spre infulecare in masina pe drumul care o petrecere unde furam invitati.... banuiti voi unde, nu?

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj de 800 gr
  •  100 gr salam cu carnita (nu dau nume sa nu fac reclama, cica)
  • 300 gr bacon
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua
  • 1 galbenus pentru uns
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu bacon si cascaval:

Foietajul l-am scos din congelator si l-am lasat la dezghetat la temperatura camerei, pe un prosopel. Apooi l-am desfacut frumusel si incetiosr fara a-l rupe.

Salamul si baconul le-am taiat bucatele, cubulete potrivite adica nici prea mari nici prea mici. Le-am calit in 2 linguri de ulei pret de maxim maximorum 2 minute. Cele doua oua le-am zbatut foarte bine si apoi le-am adaugat peste movila de cascaval ras prin razatoarea mare :P. Intr-o tava am pus o hartie de copt am pus peste aceasta o bucata de foietaj (adica bucata dintr-un pachet 2*400gr got it?) si am pus peste ea un strat de salamior si bacon. Peste acesta am pus casacavul cu ou si am acoperit cu cealalta bucata de foietaj. am uns cu un galbenus de ou si am presarat deasupra seminte de susan.

L-am crestat asa pe ici - colo cat sa se patrunda mai bine la foc si am predat foietajul cuptorului, incins in prealabil. 

L-am lasat asa cam 35 minute la temperatura medie-potrivita, supravegheat indeatent. 

Cand a fost dragut rumenit l-am scos si l-am lasat la racit in tava, dupa care l-am taiat in patrate marisoare... si l-am devorat a doua zi...pe drum...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu bacon si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

alice_ciobanu 1

20.12.2011, 21:34

notat! rocsy

mihaelar63 1

20.12.2011, 23:55

Bun pentru gustarica

kamy 1

22.12.2011, 00:18

plac mult chestiile astea cu aluat de foietaj ce mare usurare cu el

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spirale cu slaninuta