Foccacia cu usturoi

de Bya Ralu in Piine, 21 Aug 2016 | 4515 vizualizari

 

Am facut dupa reteta lui Jamie Oliver tare buna a fost

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg faina
  • 1 +1/2 plic drojdie
  • 300 ml apa
  • sare de himalaya
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • rozmarin proaspat sau praf de rozmarin kotany
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia cu usturoi:

Faina se pune intr-un bol,in mjloc punem drojdia cu putina apa si amestecam.
Turnam apa treptat si amestecam,pana devine un aluat elastic.
Se lasa la cald cam 1 ora.
Se scoate cu pumnul aerul care se formeaza in aluat.
Intr-o tava pune hartie de copt si modelam aluatul cu mana.
Cu capatul unei linguri de lemn formam gaurele in aluat.
Usturoiul l-am pisat,si l-am frecat bine cu putin ulei ca pe mujdei,am pus sare si uleiul de masline.
Se presara deasupra uleiul cu usturoi si la final punem praf de rozmarin.
Se da la cuptor pentru circa 30 minute .
Se serveste atat calda cat si rece.

TIPS-URI

1

Se poate face intr-o tava mai mare ca sa nu iasa asa inalta,eu facand pentru prima data am folosit o tava mai micuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Bya Ralu 1

22.08.2016, 10:24

multumesc

Rocsi 1

22.08.2016, 19:50

Vreau si eu foccacia,dar fara usturoi!

Bya Ralu 1

23.08.2016, 11:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]