Fluturasi cu gem

de Nadyne in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 3174 vizualizari

 

 Pufosi, excelenti pentru mic dejun, serviti alaturi de o cana cu lapte sau pentru pachetel...

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri+1 ou intreg
  • 100 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte+2 linguri
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt topit
  • esenta de vanilie
  • gem de caise
  • gem de prune
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fluturasi cu gem:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele chiar putin caldut.

In cuva masinii de paine punem ingredientele in urmatoarea ordine: 2 galbenusuri, oul intreg, uleiul, untul topit, laptele caldut (nu fierbinti), zaharul, esenta de vanilie, faina si drojdia. Pornim programul de framantare/dospire. La mine a durat 1h si 30'.

Luam apoi, bucati din aluatul crescut si pe blatul infainat, le aplatizam cu mana in forma dreptunghiulara, repartizam umplutura si rulam. Capetele fiecarui rulou micut la bagam dedesubt. Crestam aluatul cu un cutit bine ascutit la ambele capete, lasand mijlocul lipit. Asezam fluturasii in tava tapetata cu hartie de copt, desfacem usor marginile si-i mai lasam la crescut vreo 15 minute.

 Ii ungem apoi cu galbenusul diluat cu cele 2 linguri cu lapte

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute sau pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fluturasi cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

26.10.2016, 17:26

Așa fluturaș vreau și eu!

Rocsi 1

26.10.2016, 20:45

Ce frumosi dar ce deliciosi! Bravo!

Nadyne 1

27.10.2016, 00:09

Multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoici