Flori de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 16 Feb 2011 | 17194 vizualizari

 

Compozitia obtinuta ne permite modelarea oricarei forme dorim! Eu am ales floricelele!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr zahar
  • 15 ml apa
  • 60 gr glucoza
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de zahar ars:

Punem zaharul, pe foc, intr-o craticioara din aluminiu sau inox.  Cand se caramelizeaza si devine lichid adaugam cei 15 ml de apa si omogenizam (va deveni spumos). Adaugam apoi glucoza si amestecam continuu pana cand se topeste in intregime. Cand compozitia devine omogena o turnam pe un platou sau pe un tocator uns in prealabil cu putin ulei pentru a nu se lipi. Lasam compozitia 1-2 minute pentru a se intari, dupa care putem incepem modelarea formelor dorite. Trebuie sa fim atenti intrucat caramelul se intareste repede si devine casant.

Modelele obtinute in final tin de imaginatia si rabdarea fiecaruia dintre noi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de dovleac cu nuci