Flori de dovlecei in aluat dulce

de Julie in Dulciuri, 6 Iul 2011 | 4702 vizualizari

 

De la plantele de dovlecei putem folosi si florile, nu numai fructele. Acestea sunt bogate in vitamina A, acid folic si au proprietati diuretice si racoritoare. 100 g de flori de dovlecei au doar 12 calorii. Ne putem bucura de gustul lor, usor acrisor, consumandu-le umplute cu diferite amestecuri din branza sau carne, pregatite sub forma de desert sau prajite in aluat sarat si servite ca aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • flori de dovlecei,
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri faina,
  • 1lingura zahar,
  • 1 lingura ulei,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de dovlecei in aluat dulce:

Oul se bate cu zahar, esenta de vanilie, ulei si faina, pana se obtine un aluat moale, ca de clatite. Florile de dovlecei se spala, se lasa sa se scurga de apa, li se rup coditele si partile interioare (pistilul si staminele). Florile se trec mai intai prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servete absorbante de hartie. Se servesc imediat, pudrate cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de dovlecei in aluat dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]