Floare de cais

de andreea123 in Prajituri, 19 Dec 2011 | 17254 vizualizari

 

Este o prajitura foarte fina si parfumata!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 1 cana si 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 budinci de capsuni sau zmeura
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de amidon sau faina
  • 200ml de lapte
  • 200ml frisca 
  • 150g nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare de cais:

Blatul se face din 6 albusuri batute spuma tare cu 6 linguri de zahar (puse treptat), cele 2 budinci amestecate cu 5 linguri de faina si 1 praf de copt. Se coace pe hartie de copt la 180°C.

Crema se face din 4 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar, 3 linguri de amidon sau faina, laptele, apoi se fierbe pe aburi. Se lasa putin la racit, apoi se pune peste 200 ml de frisca batuta sau unt. 

Bezeaua se face din 4 albusuri batute spuma cu 1 cana de zahar (pus treptat) si nuca de cocos. Se coace pe aburi.

Se aseaza: blat + crema + bezea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Floare de cais" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

andreea123 1

20.12.2011, 16:58

Bunica, poti sa inlocuiesti praful de budinca cu 1 lingura in plus de faina, putin colorant alimentar de culoare rosie si esenta fructata

VERONICA2607 1

09.03.2012, 19:24

superba praji

abstract01 1

19.10.2020, 22:58

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si nuca de cocos