Flädlesuppe (Supa germana cu clatite)

de Satisfyyourcravings in Supe, 15 Oct 2017 | 4433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 grame faina
  • 2 oua
  • 1 1/3 cani lapte
  • sare
  • nucsoara
  • 2 linguri unt sau ulei
  • 1 litru de supa clara (eu am folosit de pui; se poate obtine si din cub concentrat)
  • piper
  • patrunjel proaspat pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flädlesuppe (Supa germana cu clatite):

Intr-un bol de marime medie, se amesteca faina, ouale, laptele, sarea, nuscoara si uleiul, cu ajutorul unui tel, pana devine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se lasa la odihnit 15 minute.

Se incalzeste o tigaie pentru clatite sau o tigaie mare, cu pereti nu foarte inalti, la foc mediu. 

Se adauga 3/4 polonic din compozie si se roteste tigaia astfel incat intreaga baza sa fie acoperita cu compozie. Se gateste 1-2 minute pe parte, se transfera pe o farfurie si se ruleaza, apoi se taie fasii.

Se procedeaza la fel cu restul de compozitie. 

Se incalzeste supa. 

Se asaza fasii de clatite in farfurii si se toarna supa deasupra. Se orneaza cu patrunjel tocat si piper proaspat macinat.

TIPS-URI

1

Eu am obtinut supa prin fierberea unei carcase proaspete de pui, in apa sarata, impreuna cu 1 ceapa taiata in sferturi, 2 tije de telina, piper si 2 morcovi taiati in bucati mari. Dupa 4 ore de fiert la foc mic, am strecurat-o si am indepartat grasimea dupa s-a racit. Se poate pastra la frigider cateva zile, intr-un vas cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flädlesuppe (Supa germana cu clatite)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu fideluta