Sincer am cam bagat-o pe maneca cu titlul deoarece este de fapt un fel de mancare care la mine in familie se numeste "tocanitza sarbeasca". Habar nu am daca are vre-o legatura cu sarbii asa ca am rebotezat-o diplomatic fara tente natzionale. Poate ca nu arata dar este foarte foarte gustoasa!!!!
INGREDIENTE
- 500 gr. fileu de porc ( adica muschiul de la coasta fara os si grasime)
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 2 cepe
- 4-5 catei usturoi
- rozmarin uscat maruntit
- piper mozaic ( amestec rosu, verde,alb,negru)
- sare
- ulei masline
- pasta tomate dupa plac
- 1 lingurita zahar
MOD DE PREPARARE RETETA File de porc cu sos aromat la ceaun:
Carnea spalata se taie bucatele potrivite. In ceaun se pun cam 30-40 ml. ulei masline, carnea si ceapa taiata feliute. Se dantuieste la foc mare cateva minute, sa se rumeneasca usor pe toate partile. Se toarna apa, cat sa acopere carnea cu vreo doua degete. Se pune capac si se lasa la fiert la foc potrivit cam 30 minute.
Apoi se adauga morcovii si telina rase. Se continua fierberea, acoperit. Dupa inca circa 20 minute o potrivim de gust, sare, piper, piperul proaspat rasnit si rozmarinul maruntit. Dupa ce totul a fiert in total o ora, turnam pasta de tomate sau bulionul, zaharul si usturoiul taiat feliute fine.
Se serveste presarat cu patrunjel cu o garnitura gen piure sau mamaligutza moale.











































