Ficatei de pui la cuptor pe pat de ceapa

de scortisoara in Ficat, 4 Sep 2012 | 18613 vizualizari

 

Ficateii astia sunt buni buni buni si foarte usor de facut in fiecare sezon. Azi m-am decis sa-mi fac un pranz bogat in fier asa ca asta a iesit. I-am servit alaturi de o salata de sfecla rosie(sfecla rosie data prin razatoare cu putin ulei si sare). Miroseau asa frumos incat catelusul meu a stat numai langa cuptor:)).

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • o ceapa mare
  • 5-6 catei de usturoi
  • ulei
  • un pahar de vin rosu
  • boia dulce/iute, sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui la cuptor pe pat de ceapa:

Se spala mai intai ficateii si se curata. Se scurg apoi bine de apa si se amesteca cu condimentele si usturoiul (se pot lasa putin acoperiti cu folie in frigider ,dar asta doar daca aveti timp)

Intr-o tigaie turnam putin ulei si asezam ceapa taiata rondele, iar deasupra asezam ficateii de pui cu tot cu usturoi. Mai picuram putin ulei deasupra si turnam vinul.

Ii coacem la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 de minute la foc mediu, sau pana se rumenesc bine si nu mai sunt rosii inauntru.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la cuptor pe pat de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]