La reteta cu nr 400, nu va aduc aduc ceva de sarbatoare, ci o mancarica rapida de ficatei, cu ceva legume, eu am folosit din legumele de la congelator, ca tot a venit primavara si congelatorul meu inca are provizii substantiale...
Ficateii fiind proaspeti nu a necesitat mult timp pentru prepararea pranzului.
Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele si se pune la calit cu 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie wok. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga ficateii de pui, se pune capac si se lasa pe foc 5 minute. Se adauga carnatul de porc taiat rondele, il puneti doar daca aveti, eu l-am folosit doar pt aroma de boia si cimbru si se continua inabusirea mancarii pentru alte 5 minute.
Legumele pe care eu le-am folosit au fost congelate. Ardeii rosii i-am taiat in tasii, ardeiul gras a fost taiat fidelute inainte de a fi pus in congelator, leurda am taiata-o si pe acesata in fasii mai groase. Am pus legumele, pe care nu le-am lasat sa se dezhete in prealabil, in tigaie peste celelalte. Ardeiul iute, l-am taiat pe lungime i-am scos semintele si nervurile, l-am tocat marunt si l-am pus si pe el in tigaie. Am amestecat toate ingredientele si le-am lasat la foc iute pentru 15 minute, pana ficateii au fost facuti suficient.
Am condimentat cu sare si piper si am servit mancarea calda cu paine de casa.
Pofta buna!!!!
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro