Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru

de elucubratiiculinare in Vita, 5 Oct 2012 | 7959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de vițel,
  • 250 g ciuperci champignon,
  • 1 ceapă,
  • 4-5 crenguțe cimbru,
  • 1 pahar vin alb,
  • 1/2 lingură fulgi de chilli,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • o linguriță oțet balsamic,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru:

Ficatul se taie fâșii și se pun în apă rece cu o linguriță de sare pentru 30 minute - să iasă sângele. Se scoate din apă și se lasă la zvântat. Ceapa tăiată fideluță se călește în ulei, adăugăm ciupercile tăiate felii și fulgii de chilli și lăsăm la foc mare pentru 10 minute. Adăugăm ficatul și gătim pentru 10 minute, amestecând din când în când. Adăugăm vinul, oțetul balsamic și 1/2 pahar de apă. Condimentăm cu sare, piper proaspăt măcinat și cimbrul curățat de pe crenguțe. Lăsăm să fiarbă până scade sosul la jumătate.

Servim fierbinte. Ca și garnitură recomand cartofi cu cimbru.

Poftă bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de vițel cu ceapă și mere