Ficat de porc fragezit in lapte

de Merisor in Ficat, 13 Ian 2015 | 32796 vizualizari

 

Nu prea suntem fanii ficatului de porc, dar odata pe an, incerc sa-l prepar in diferite moduri.
De data aceasta am incercat varianta de a-l fragezi in lapte.
A iesit bun, dar tot mai bun este ficatul de pui!
Postez aceasta reteta in ideea ca poate cineva prefera ficatul de porc si chiar se simte diferenta fragezirii lui in lapte.
Tehnica aceasta o stiu de la o colega mai in varsta, ea mereu ne aducea la serviciu, dupa sarbatori, ficat de porc fragezit in lapte, apoi prajit sau preparat cu sos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc
  • 500 ml lapte proaspat
  • 1 ceapa rosie
  • sare dupa gust
  • mix de condimente(Spicy & Hot)
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • un praf boia de ardei dulce
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 ml vin spumant
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc fragezit in lapte:

Spalam bine ficatul si il portionam in bucati de 2 cm grosime.

Intepam feliile de ficat din loc in loc, le asezam intr-un vas cu capac si turnam peste ele lapte rece, cat sa fie acoperite.

Dam vasul la frigider cel putin o jumatate de zi, daca vrem sa avem intr-adevar o fragezire a ficatului.

Eu l-am tinut de seara pana a doua zi spre pranz.

A doua zi, scurgem bine ficatul de lapte, il asezam intr-o tigaie antiaderenta in care am pus putin ulei si rasnim peste el condimente, presaram boia de ardei dulce, cimbru si un praf de sare, adaugam si doua foi de dafin, acoperim tigaia si o lasam la foc mic spre mediu aproximativ 15 de minute, timp in care mai intoarcem ficatul de pe o parte pe alta.

Dupa ce ficatul prinde o usoara crusta, adaugam ceapa rosie tocata marunt, usturoiul taiat rondele si le amestecam printre feliile de ficat, apoi dupa 5-6 minute, adaugam vinul si acoperim din nou tigaia, lasand ficatul sa fiarba inabusit, la foc mic, 15 minute, dupa care adaugam si pasta de rosii cu ardei copt, preparata in casa, sau doar pasta de rosii, daca nu avem si ardei copt.

Mai lasam preparatul pe foc 10 minute, apoi il putem servi simplu, sau cu garnitura de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc fragezit in lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc in sos