Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

de Bucataras in Dulciuri, 2 Mai 2024 | 2519 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Ce facem din cozonacul rămas la Paște?
      Andra Mihail ne arată cum să facem Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată. 
      Un mod ingenios și gustos de a "recicla" cozonacul uscat.
      Nu trebuie decât să pregătim un sos de caramel sărat, absolut delicios și să tranformam feliile de cozonac într-un desert savuros.
      Pentru Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată ai nevoie de următoarele ingrediente: felii cozonac, unt, zahăr, smântână lichidă, sare și înghețată.
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată
      • 2-3 felii de cozonac
      • 20 g unt pentru prăjit cozonacul
      • Înghețată
      • fulgi de migdale
      • Sos Caramel Sărat:
      • 100 g zahăr tos
      • 50 g unt gras
      • 100 ml smântână lichidă la temperatura camerei
      • 7 g sare sau după gust
      Portii: 2
      Timp de preparare: sub 15 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată:

      Iata cum se prepara Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată:

      Rumeniți ușor fulgii de migdale, apoi puneți-i deoparte.

        Pregătirea Sosului de Caramel Sărat:

      Într-o cratiță, topiți zahărul la foc mediu, amestecând continuu până când devine auriu. Adăugați untul și amestecați bine până se topește și se combină cu zahărul caramelizat. Încetul cu încetul, adăugați smântâna lichidă, amestecând continuu. Continuați gătitul până când sosul se îngroașă și devine lucios. Adăugați sarea și mai gătiți câteva secunde, apoi luați cratița de pe foc și lăsați sosul să se răcească puțin.

      Pregătirea Cozonacului:
      Tăiați cozonacul în felii mai groase. Încălziți untul într-o tigaie la foc mediu. Prăjiți feliile de cozonac în untul încălzit până când devin aurii și crocante pe ambele părți. Scoateți feliile de cozonac din tigaie și așezați-le pe farfurii individuale. Asamblare: Turnați generos sosul de caramel sărat peste feliile de cozonac prăjit. Garnisiți cu fulgi crocanți de migdale.

      Serviți cozonacul cu sos de caramel sărat alături de înghețată pentru un desert decadent și delicios!

      O alta modalitate de a transforma cozonacul ramas, este si Budinca de cozonac sau Budinca de cozonac cu lapte condensat si scortisoara. 

      Iti recomandam si reteta de Budinca de cozonac cu dulceata de portocale, foarte aromata si buna.

       

      Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

      ieri la 18:06

      Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

      ieri la 10:56

      Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

      pe 09.04 la 08:39

      Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

      pe 09.04 la 08:34

      TOP
      utilizatori

      Valclaudia

      1200 puncte

      oanapl

      1155 puncte

      Rocsi

      248 puncte

      Gherca Daniela

      205 puncte

      mena29

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Cozonac cu rahat si cacao