Fasole galbena in lapte de cocos

de Cristi Roman in Mancaruri de post, 4 Noi 2011 | 7985 vizualizari

 

Am gasit la magazinul polonez din cartier fasole galbena pastai, exact cum se gasea in curtea bunicilor mei din Calarasi, asa ca am luat un kilogram pentru a face acasa o mancarica. Am dorit o mancare traditionala clasica romaneasca insa cu un touch fin asiatic, nu complex.

 

INGREDIENTE

  • 800 grame pastai fasole galbena;
  • doua cutii lapte cocos;
  • o cutie de rosii tocate marunt;
  • o ceapa mica tocata marunt/calita;
  • 1/2 lingurita fulgi ardei iute;
  • 1/2 lingurita praf de turmeric (curcuma);
  • sare, piper;
  • pasiune.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena in lapte de cocos:

Am spalat, curatat, taiat la varfuri fasolea, dupa care am pus-o la fiert, in doi litri de apa, si am lasat-o pana cand s-a fiert aproximativ 80%. Am dat la o parte zeama - pastrand insa o parte din aceasta, separat.

Am pus apoi continutul a doua cutii de lapte de cocos (400 grame fiecare) peste fasole, am dat focul mediu si am lasat sa fiarba cam 10-12 minute, dupa care am pus si o cutie de rosii italienesti tocate marunt. Am mai lasat inca 15 minute, cu un capac cu gaurica deasupra, pentru a respira putin (altfel laptele de cocos se umfla si da pe-afara, de aceea trebuie tinut si focul mediu).

Intre timp am sotat intr-o lingura de ulei de masline o ceapa alba maruntita si am adaugat-o pe final in mancarica. Tot pe final am potrivit gustul cu sare, piper, putina curcuma (turmeric) dar si cu jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute (si seminte si coaja uscata).

Laptele de cocos, curcuma si chili au fost singurele ingrediente pe care le-am dorit a le folosi pentru a da un touch asiatic usor acestei mancarici traditionale romanesti, de-altfel. In mod clar nu am dorit o amprenta asiatica mai intensa, altfel as fi adaugat si ghimbir tocat marunt, si lemongrass si povestea putea continua in acest fel.

Mancarea este profund vegetariana/de post, eu insa i-am alaturat si cateva bucatele de pui pe care le aveam dezghetate si pe care le-am rumenit inainte intr-o tigaie separata.

Mancarea este senzationala calda, este cremoasa si matasoasa, iar daca mai inmuiati in zeama de cocos cu rosii si bucati de paine de calitate totul devine un vis real.

TIPS-URI

1

fierbeti mancarea pe foc in functie de cat de zemoasa doriti sa fie: cu cat o tineti mai mult cu atat sosul isi va reduce din cantitate si va deveni mai dens - depinde deci de gustul fiecaruia;

2

la fel, puteti dilua sosul final adaugand din zeama in care ati fiert initial fasolea - de aceea am spus ca am pastrat zeama, pentru a o avea la dispozitie in caz ca sosul e prea cremos la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena in lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (107)

gaby_gabytza 1

21.11.2011, 13:57

Ramonica 1

29.11.2011, 23:57

foarte interesanta reteta

mihaelar63 1

02.12.2011, 11:11

Precis e buna
Am incredere daca ai testat tu combinatia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]