Fasole alba - la congelator

de mihaelar63 in Conserve, 3 Oct 2015 | 11537 vizualizari

 

Am trecut prin piata pe unde mereu imi fac drum . Locuiesc intr-o zona unde este o incantare sa targuiesti legume proaspete, oamenii vin la piata si ofera din surplusul gospodariilor. Mi-a atras atentia o fasole cu bob mare, in parg, semi-coapta [adica a fost recoltata inainte ca pastaia sa se usuce complet]. Acest soi parca nici nu-i simti coaja si consistenta este cea untului. Eu sunt cam nazuroasa la fasole uscata nu prea pot sa o consum. Singura care-mi place este aceasta cu bobul pe jumatate copt. M-am bucurat cand am gasit o asa delicatesa si am cumparat 2.5 Kg. Mi-a placut bunicuta ce o vindea care mi-a pus mai mult, sa am de unde alege :D .

 

INGREDIENTE

  • Fasole alba cu bob in parga -2.5 kg
  • Frunze telina .
  • Frunze patrunjel
  • Ardei iute 4
  • Gogosar 4
  • Ardei 4

Aveti nevoie de pungi cu inchidere ermetica- eu am de cele cu fermoar

Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole alba - la congelator:

  1. Am ales fasolea. Boabele trebuie sa aiba coaja neteda fara portiuni inegrite sau ingalbenite.
  2. Am spalat fasolea si am pus-o la hidratat 2 ore in apa calduta.
  3. Am fiert fasolea in oala sub presiune timp de 60 minute, respectand conditiile de siguranta.
  4. Scurgeti apa de pe fasole.
  5. Dupa racire repartizati fasolea in pungi - cam cat folositi la o mancare.
  6. Curatati si spalati legumele.
  7. Tocati gogosari si ardeii.
  8. Tocati verdeata.
  9. Distribuiti in fiecare punga in mod egal verdeata, ardei, ardei iute, gogosari.
  10. Inchideti pungile cu ajutorul fermoarului si le depozitati in congelator pana cand le vine randul la masa :D .

TIPS-URI

1

https://dexonline.ro/definitie/p%C3%A2rg%C4%83

2

La iarna veti prepara rapid o delicioasa ciorba sau iahnie fara prea mare efort .

3

Puteti sa puneti daca va place si daca aveti spatiu in congelator si cate o rosie-doua in fiecare punga .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba - la congelator" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico