Estonian Kringel

de angyb in Prajituri, 12 Ian 2012 | 4770 vizualizari

 

L-am vazut la Alice si l-am facut si eu de data asta l-am refacut doar ca de data asta l-am refacut un pic mai mare poate poate ne saturam. Multumesc Alice

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 500 g de faina
  • Pt. uns
  • 100 g unt
  • 3-4 lingurite de zahar
  • 2-3 lingurite de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Intr-un bol puneti drojdia frecata si zahar si un pic de lapte caldut. Acoperiti cu un prosop si lasati la loc cald pana se umfla.

Intr-un bol puneti faina la care adaugati drojdia, ouale si untul la temperatura camerei. Amestecati bine dupa care puneti la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Eu am pornit cuptorul vreo 10 minute la 50 de grade si apoi l-am lasat inauntru dar cu usa cuptorului deschisa.

Apoi pe masa infainata intindeti bine aluatul intr-o forma dreptunghiulara .Untul frecati bine cu zahar si scortisoara, iar cu crema obtinuta ungeti bine aluatul.

Rulati strans aluatul apoi cu un cutit ascutit taiati-l in doua pe lungime lasand vreo 2-3 cm netaiati pe capat.

Suciti aluatul in forma de spirala astfel incat partea taiata sa ramana la exterior apoi uniti capetele dandu-i o forma de colacel.

Dati la cuptor aproximativ o jumatate de ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel