Ecler

de lilik in Prajituri, 25 Iul 2011 | 14193 vizualizari

 

cand eram mica se numarau printre preferatele mele....insa nici acum nu ma dau inapoi:)

 

INGREDIENTE

  • PT COJI DE ECLER:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei(sau 60 gr unt)
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • PT CREMA DE VANILIE:
  • 500 ml lapte
  • 75 gr faina
  • 25 gr amidon de porumb
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • 75 gr unt
  • PT GLAZURA DE CIOCOLATA:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler:

Pregatim prima data cojile pt ecler:

punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata,amestecam energic sa nu ramana cocoloase si lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei.

Dam deoparte si adaugam cate un ou pe rand,amestecand energic dupa fiecare in parte sa se incorporeze.aluatul obtinut il punem intr-un poche si formam ecleruri de marimea dorita pe o tava tapetata cu hartie.dam la cuptorul incins la 200° timp de 30-35  de minute,apoi le lasam la racit in cuptorul stins.

Intre timp pregatim crema:

Intr-o oala cernem faina,amidonul si vanilia,apoi punem zaharul si amestecam.

Formam in centru o fantana unde vom pune treptat laptele,amestecand din mijloc pana incorporam toata faina si zaharul.

Doar cand am incorporat toate ingredientele uscate si am obtinut o compozitie cremoasa putem pune tot laptele.

Punem pe foc mic si continuam sa amestecam pana crema se ingroasa.

Dam deoparte si lasam la racit.

Batem bine untul pana devine cremos apoi il adaugam peste crema rece.

Cand crema este gata si cojile sunt reci putem face glazura:

Punem pe foc mic frisca si ciocolata pana se topeste,apoi dam deoparte.

Luam cate o coaja si o umplem cu crema,apoi dam partea superioara prin glazura si lasam la frigider pana se intareste glazura,apoi servim.

Le puteti taia capacele si apoi sa le umpleti,eu insa le-am umplut fara a le taia sunt la fel de bune...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu ciocolata