Dulceata picanta

de amalia01 in Dulceata / Gem, 27 Sep 2017 | 5310 vizualizari

 

Reteta la 5 ani de "bucataras"...hi-hi!
Dulce-picanta...
 
In bucatarie imi place sa experimentez arome, gusturi, combinatii. Am citit de mult despre aceasta dulceata mai deosebita si mi-am propus sa o prepar.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iute rosu
  • 1,5 kg gogosari rosii
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
  • 200 g zahar gelifiant
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata picanta:

Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat, cat mai marunt. Daca vrei, poti folosi robotul de bucatarie.
Otetul il pui la fiert impreuna cu zaharul, pana cand "se leaga" si curge "in fir", nu picatura. Dureaza cam 30 de minute.
Adaugi ardeii macinati si lasi la foc mic inca 1 ora.
Adaugi zaharul gelifiant si mai fierbi 15 minute.
Pui dulceata in borcane si le lasi la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.

Etichetezi si asezi borcanele frumos in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]