Dulceata din flori de mac

de Panacris in Dulceata / Gem, 31 Mai 2020 | 4986 vizualizari

 

Eeee, de câțiva anișori tot mă pregătesc pentru această dulceață catifelată!
Anul de grație 2020 m-a îndemnat să rezolv și această temă. Cea mai grea temă este să aduni florile de mac, dar anul ăsta am trișat, oarecum le-am achiziționat din piață :D să nu mă întrebați cât a costat, nebunia asta a mea :D. Dintr-un buchet am obținut 20 g de petale :D ;)
Dar nah, unele provocări nu au limite ;)
Are un gust fin, delicat, de fapt de mac, semințe de mac, o culoare minunată, un topping minunat pentru înghețată, clătite și de ce nu pe o felie de pâine prăjită unsă cu unt.
Spor, răbdare și poftă bună! ;)
 
P.S. Am semănat semințele de mac în jardinierele Casei Zmeilor ;) Aștept cu interes, dacă voi avea anul viitor recoltă bogată! ;)  

 

INGREDIENTE

  • Petale de mac cca. 200 g,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Zahăr tos alb 1000 g,
  • Apă rece 500 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de mac:

Petalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece.

Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama de lămâie, se frământă bine, astfel culoarea dulceții va fi mai intensă.

Într-un vas cu fundul gros se adaugă apa și zahărul, se pun la fiert cca. 30 minute până se formează un sirop mai gros, se spumează la nevoie.

Se adaugă petalele de mac împreună cu lichidul roșiatic, se lasă la fiert la foc mic cca. 15 minute.

Dulceața se pune fierbinte în borcănelele sterilizate, se căpăcesc, apoi se așează cu gura în jos, se acoperă cu un prosop gros și se lasă până a doua zi. Apoi se șterg borcănelele de eventualele urme de dulceață, etichetează și depozitează în cămară.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

01.06.2020, 09:54

cred ca este tare buna!

Rocsi 1

01.06.2020, 21:24

Nu am mancat niciodata, dar mi se pare interesanta si are o culoare frumoasa!

dantes 1

06.06.2020, 11:30

Interesanta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]