Dulceata de zmeura

de Mitinita in Dulceata / Gem, 20 Aug 2011 | 9975 vizualizari

 

Zmeura si mai ales dulceata de zmeura e nelipsita de la noi, n-ar strica sa ascund vreo cateva borcane caci in ritmul asta nu mai prind ele nici toamna. Cand e vorba de zmeura imi place sa folosesc gelfix, ii pastreaza aroma si culoarea mai bine si prefer 2:1 fiindca nu imi plac gemurile prea dulci.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de zmeura
  • 500 gr zahar
  • 1 pachet gelfix 2:1
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

 

Se clateste zmeura cu apa pana scapam de impuritati.

Continutul plicului gelfix se amesteca impreuna cu 2 linguri de zahar ,se pune peste zmeura,se amesteca usor.

Se pune la fiert pana da in clocot si se ia spuma care se formeaza.Spuma se ia tot timpul.

Dupa ce a inceput se fiarba,se ia deoparte si se amesteca impreuna cu restul de zahar.

Se pune inapoi pe foc si cand incepe sa fiarba se mai lasa numai un minut.

Se pune dulceata in borcanele sterilizate,se infileteaza bine capacele si se intorc invers pentru cinci minute. In acest fel,va asigurati ca se sigileaza borcanul.

Se pastreaza intr-in loc racoros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mitinita 1

22.08.2011, 09:35

Bucataras Medi 1

22.08.2011, 13:27

wow..................ce mult imi place..............

Mitinita 1

22.08.2011, 22:20

nimic nu se compara cu gemul de zmeura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]