Dulceata de rubarba si caju

de Bucataras Diana in Dulceata / Gem, 26 Mar 2018 | 3080 vizualizari

 

Pentru ca se apropie sezonul rubarbei, m-am gandit sa va prezint si ideea mea de dulceata. Eu zic ca este buna si de facut. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de rubarbă
  • 1 kg de zahăr
  • 1 l de apă
  • 150 g caju crud
  • 2 pere
  • 3-4 felii lime
  • franjuri de coajă de portocală rosie
  • sucul de la 1/2 lime
  • ghimbir
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rubarba si caju:

Punem apa cu zahărul la fiert si intre timp spalam rubarba si perele si le taiem in bucatele de cca. un cm. Dupa 10-15 minute de cand am pus oala pe foc, adaugam feliile de lime si franjurile de portocala.Lasam siropul la fiert pana picatura de pe lingura formeaza o margica pe farfurie.Cand consideram ca este gata siropul scoatem feliile de lime si franjurile de portocala si adaugam rubarba si perele. Dupa ce clocoteste dam focul la minim si mai lasam cca. 10 minute. Ideal ar fi sa nu amestecam deloc în tot acest timp, doar leagănăm și scuturăm oala cât să se acopere toată rubarba cu sirop.Oprim focul, adaugam sucul de lime, un sfert de lingurita de ghimbir pudra si alunele caju. Turnam in borcane sterilizate si lasam sa se raceasca incet (mi-au iesit 4 borcane de 400 g). Apoi ne bucuram de dulceata aromata. Pofta buna!

TIPS-URI

1

dacă face spumă, o îndepărtam încet, la suprafață, cu o lingură, fără să agitam prea tare rubarba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rubarba si caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]