Dulceata de cirese galbene

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 19 Iun 2013 | 5522 vizualizari

 

Pentru ca am materie prima pe care nu dau bani,e pacat sa nu o gestionez in diverse feluri.....azi i-a venit randul ciresei galbene,un pic amaruie dar delicioasa......

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 2 farfuri adanci pline cu cirese scobite
  • un varf de cutit cu sare de lamaie
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese galbene:

Se curata ciresele de codite se spala si se scot samburii. Intr-o cratita mai inalta se pun ciresele, se adauga zaharul si apa. Pentru ca ele nu sunt zemoase, le fierbem imediat, nu trebuiesc lasate de pe o zi pe alta. Avem grija sa luam spuma formata, lasam sa se lege, in functie de cat de legata vrea fiecare. Se incearca cu lingurita si picatura, daca vrem mai legata, picatura de sirop trebuie sa cada mai rar de pe lingurita. La final se adauga sarea de lamaie. Se da de pe foc, se pune un prosop umed deasupra si se lasa pana a doua zi cand se pune in borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese galbene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Corinuta 1

19.06.2013, 15:44

iry-gabriela 1

19.06.2013, 17:38

tare bun

Valclaudia 1

19.06.2013, 17:48

mamaaaaaaaaa, cum arata dulceata ta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese