Dulceata de cirese amare

de marianbobosea in Dulceata / Gem, 17 Iun 2019 | 5727 vizualizari

 

Unul din darurile Lui Dumnezeu, specific inceputului de sezon estival il reprezinta ciresele amare .(negre). Partea migaloasa este reprezentata de scoaterea samburilor, iar partea dificila este indepartarea petelor de pe maini. Indepartarea lor presupune un plic cu sare de lamaie si frecarea mainilor cu aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. cirese amare
  • 500 gr zahar tos
  • 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele se spala si se indeparteaza coditele.

Indepartarea samburilor se face cu o agrafa sau un ac de siguranta.

Separat,intr-o cratita de 5 l. se pun zaharul cu ciresele fara samburi.

 Se fierbe la foc potrivit 30 minute indepartand spuma creata.

Cand apar ca niste baloane mari se reduce focul si se adauga zeama de la o lamaie lasand la fiert inca 5 minute. Se stinge focul, lasandu-se la odihnit(racit), iar apoi se pune in borcane.

Borcanele se capseaza si se pun in camara.

 Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Dispozitivul de scos samburi este mare si se pierde multa pulpa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]