Dulceață de agrișe/ coacăze albe

de Panacris in Dulceata / Gem, 16 Iul 2014 | 8615 vizualizari

 

O dulceață super faină, dulce acrișoară!

 

INGREDIENTE

  • agrișe (coacăze albe) 500 g,
  • zahăr tos 500 g,
  • gelfix clasic 1:1 Dr Oetker 10 g.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de agrișe/ coacăze albe:

Agrișele semi copate, de culoare verde-deschis, se spală în mai multe ape, după care se curăță de codițe și se înlătură punctul negru din vârf.

10 g de gel fix, adică 1/2 de plic se amestecă cu lingură de zahăr și se adaugă peste fructe. Vasul cu fructe se dă la fiert la foc mare, după ce clocotește se adaugă și restul de zahăr, se mișcă vasul, în așa fel încât zahărul să se încorporeze, apoi se dă la fiert la foc puternic, după ce a început să fiarbă se lasă după ceas, exact 1 minut, amesetcându-se continuu. Dup exact un minut se oprește focul, iar dulceața obținută se pune fierbinte în vorcanele streilizate, ce se întorc cu capacul în jos, lăsându-se cca. 5 minute, pentru a se crea vacuum, apoi se întorc. Succes și spor! Mai mult durează curățatul fructelor, decât prepararea dulceței.  

 

TIPS-URI

1

Nu lăsați borcanele cu capacul în jos până a doua zi, am ”pățit-o” anul trecut, dulceața a rămas pe capac, nu s-a coborît pe fundul borcanului până nu s-a desigilat borcanul :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de agrișe/ coacăze albe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Lia_ 1

18.07.2014, 09:04

fructe din care n-am facut niciodata. arata apetisant. musai sa incerc. ... dar fara gelfix, Cleme n-a prea fost multumita

MOKUSKA 1

18.07.2014, 09:34

cele mai bune dulceturi sunt cele acrisoare

Criss 1

19.07.2014, 18:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]