Dulceata bunicii (de prune cu nuci )

de amalia01 in Dulceata / Gem, 15 Sep 2017 | 4190 vizualizari

 

  A venit toamna! Și o dată cu ea grădinile s-au umplut de culoare. Un motiv în plus pentru ca noi să le adunăm în cămară.

   Astăzi vă propun o rețetă specială, venită tocmai din copilăria mea.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune
  • 1 kg de zahăr
  • 200 g miez de nucă
  • 1 lgt scorțișoară măcinată
  • Mai ai nevoie de borcane curate și o pătură
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata bunicii (de prune cu nuci ):

 

   Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.

   Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.

   Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și scortisoara si mai lași încă 30 de minute. Dulceața trebuie să se lege, sa nu curga.
   Torni dulceata in borcanele curate si uscate , dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.
   Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.

P.S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.

TIPS-URI

1

Prunele trebuie sa se desfaca usor de pe samburi. Eu am folosit soiul "prune bistrita". Daca iti place mai aromata, poti adauga in dulceata mai multa scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata bunicii (de prune cu nuci )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gem de mure